Kategorier
Okategoriserade

Billigare bilförsäkring med säkrare garage

Har du en hög bilförsäkring? Tycker du att den är för hög? Det finns sätt att kunna sänka den. Några bra knep är att tänka som försäkringsbolagen. De vill veta hur gammal du är, hur länge som du har haft bilkörkortet och var bilen står parkerad när du inte använder den. Om du vill sänka bilförsäkringen kan du göra något av följande:

Skriva bilen på en förälder

Hur gammal du är och hur länge som du har haft körkort påverkar storleken på premien som du betalar för bilen. Om du är ung, kille och inte har haft körkortet länge kan du skriva över bilen på någon av dina föräldrar. Det brukar sänka bilförsäkringen. Dock finns det risker med ett sådant förfarande. Skulle du råka ut för en olycka kan försäkringsbolaget ifråga sätta försäkringens giltighet om det visar sig att det är du som mest kör med den. Det bör inte göra det om ni är båda som oftast använder er av bilen.

Parkera bilen på gården

Om du har tillgång till en gård och kan ställa bilen på tomten är det bra mycket säkrare för din bil att inte bli stulen om du oftast parkerar bilen på din egen tomt. Om man tänker som en biltjuv kan man undvika att få den stulen. En bil som står på tomten, gör att de flesta biltjuvar drar sig för att gå in på en gård och joxa med bilen för att kunna ta sig in i den och stjäla den. Då är det bättre att ha bilen stående på tomten i stället.

Parkera bilen i garage

Har du dessutom ett garage med säkra garageportar i Stockholm, så är bilen ännu säkrare. Särskilt om du har sett till att bygga med säkra garageportar. Och säkra garageportar förhindrar tjuvar att ta sig in i garaget. Säkra garageportar gör att det tar lång tid för en biltjuv att forcera sådana. Ju längre tid det tar för en tjuv att ta sig genom garageportar desto mindre är risken att en tjuv försöker sig på en sådan sak.