Trygga Händer / Blog / Okategoriserade / Att fälla träd på tryggt sätt

Att fälla träd på tryggt sätt

Har du någon gång fällt ett träd? De flesta brukar svara nekande på en sådan fråga. Det är inte särskilt ofta som folk brukar ge sig på träd och fälla dem. Ett stort träd som faller ska man ha riktig respekt för. Faller de på fel sätt kan de göra riktigt stor skada. Ett träd som faller åt fel håll kan skada människor och djur. De kan falla ner över det egna huset, över de egna bilarna eller på grannens hus eller bilar. Då blir det hela en dyr historia.

Bäst att anlita en arborist för trädfällningen

Man ska inte ge sig på det svåra stycket att fälla ett träd på egen hand. Det finns ingen försäkring som täcker ett sådant misstag om man börjar ge sig på att fälla träd och något skadas. Då blir man tvungen att betala ur egen ficka ifall egendom eller människor eller saker tar skada. Och när det kommer till människors hälsa och väl och ve, vad kan ersätta ett människoliv eller en skada som man kan dra på sig av ett stort och fällande träd? Chansa inte!

Bättre anlita ett företag för trädfällningen

Då är det bästa och säkraste sättet att få ner stora träd är att anlita någon som kan jobbet. Arborister vet precis hur de ska göra. Bor man i ett tättbebyggt område måste man ta ner trädet bit för bit, så att ingen tar skada av det. En arborist vet var man ska börja kapa det så att hela historien går väl. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita en arborist för trädfällning i Sollentuna: https://www.trädfällningsollentuna.se.

Related Posts