Kategorier
Okategoriserade

Tryckeri för dig som vill bli tryckare

Vad finns det för olika tryckerier i Sverige och hur utbildar man sig till tryckare? Är detta frågor du vill ha svar på så läs nedan. Här finns det lite matnyttig information att hämta.

Vill du börja jobba på ett tryckeri kan du börja med att söka in till ett industritekniskt program. Det gör man lämpligast direkt efter gymnasiet, men det finns även möjlighet att göra det efteråt. En annan väg att gå är att söka till tekniska programmet. Det tredje är att gå direkt via ett företag som sysslar med tryckeri och utbilda sig internt. Så det finns många vägar som leder till Rom som man så glatt säger. Bara detta är ju lysande. Passar inte det ena sättet för dig kanske det andra sättet fungerar. Bättre kan det inte bli.

Olika arbetsmoment för en tryckare

Som tryckare på en grafisk industri övervakar du stora tryckpressar och maskiner. Du servar och ser till att allt maskineri går som smort. Men du kan också få jobb inom bokbinderi. Då får du ha ansvar över att produktionen fungerar. Tidningar är det som i första hand ska tryckas, men det är även böcker som behöver se dagens ljus.

Det finns en hel del att välja på om du vill trycka upp reklam. Affischer, visitkort, direktreklam, kataloger, mappar, tidskrifter, böcker, stickers, kuvert, flyers för mässor och alla andra event. Så arbetet kan ge stor variation. Åtta.45 Tryckeri är ett av alla tryckerier du kan hitta i vårt avlånga land.