Kategorier
Jobb

Rusta och matcha – övning med kunskap

Konkurrensen om lediga tjänster är hög och det gäller att vara engagerad. Rusta och matcha är ett roligt och lärorikt sätt att ta sig an jobbsökandet.

Ann Britt hade gått några veckor på rusta och matcha och fått många nya vänner. Andra jobbsökande som även de längtade efter att få den där tjänsten som skulle ge dem bättre lön, roligare uppgifter eller bättre status. För henne var det viktigt att ha ett jobb som gav henne en identitet.

Hon hade alltid varit bra på att skriva och hade inga bekymmer med att skriva personliga brev. Det gällde att på ett subtilt sätt tala om för arbetsgivaren att man var den de behövde. Att höja sig själv till skyarna utan att ta i för mycket. Få fram att man var en team player, den saknade länken i deras företag.

Rusta och matcha fyller kunskapsluckor

Hon hade anmält sig på rusta och matcha i Uppsala för att få hjälp med intervjuteknik. Det var där hennes akilleshäl fanns. Skriva var en sak, men att sitta framför intervjuaren och hålla samma linje var jättesvårt. Då kom all självkritik och det var svårt att säga bra saker om sig själv. De skulle genomskåda henne direkt.

Efter att ha övat var det dags. Ann Britt hade fått svar från en mellanstadieskola där hon sökt en tjänst. De ville att hon skulle komma på intervju. Innan hon hade gått in hade hon tagit några djupa andetag och och visualiserat glädjen när hon fick ja. Sen gick hon in. Efteråt förundrades hon över hur bra det gått. Nu var det bara att vänta.