Kategorier
Logistik

Pallställ – hitta rätt lösning för er verksamhet

Rätt pallställ kan skapa en friktionsfri lagerhållning där allting flyter på sömlöst och utan de flaskhalsar som bromsar upp arbetet och skapar frustration. Med rätt pallställ kan man som företag nå ökad effektivitet – och därmed också nå bättre resultat inom verksamheten.

Ett lager som inreds på måfå kommer aldrig att bära frukt – och pallställ är att räkna som den viktigaste delen av inredningen. Med professionell hjälp vid din sida kan du skapa en modern arbetsplats där allt rullar som det ska – och där säkerheten är hög.

Pallställ kan komma i olika modeller. Det handlar dels om FIFO och FILO som system vad gäller lagerhantering. Översatt så betyder FIFO – First in, First out – medan FILO å sin sida betyder First in, Last Out. Jobbar man mycket med exempelvis färskvaror och olika livsmedel så är systemet FIFO det man bör använda – det som levererats först ska också användas först.

Skräddarsy pallställ för era behov

Ser man till FIFO så används detta system för varor som håller länge eller då man vill bygga upp exempelvis ett större lager av en produkt som säljs mest under vissa säsonger. Båda systemen är ytterst vanliga och båda dessa kan effektiviseras med hjälp av rätt pallställ. För FIFO så kan ett pallställ med åtkomlighet från två olika sidor skapa ett bra flöde. Ser man till FILO så brukar ett pallställ stående mot en vägg och principen Pushback vara ytterst gångbar – även om exempelvis pallställ som erbjuder djupstapling också används.

Vilket system använder ni idag – och hur ser era pallställ ut? Det finns ett stort värde i att välja en leverantör av pallställ som äger en förmåga att A) sätta sig in i era behov och hur er verksamhet ser ut och B) som har möjlighet att skapa skräddarsydda lösningar vad gäller pallställ baserat på detta – och givetvis även på hur lokalerna ser ut och vilka möjligheter som dessa bjuder. Välj leverantör med omsorg: med rätt partner når ni nya höjder och en slimmad, modern verksamhet där all logistik flyter fram som ett rinnande vatten. Mer om pallställ kan du läsa på denna sida: pallställ.net