Kategorier
Skräddare

En skräddare i Täby gör ditt liv mer hållbart

Vårt slit och släng med kläder har en katastrofal påverkan på människa och miljö. Men hur kan en skräddare i Täby hjälpa dig att skapa ett hållbart mode?

Modebranschen är en smutsig bransch. Produktionen av våra kläder är krävande för miljön och människor. Dessutom genererar klädbranschen stora mängder skräp och utsläpp av växthusgaser. Det är framför allt det snabba modet, fast fashion, som är det stora problemet. Kläderna köps i en rasande fart och slängs ofta innan de ens har hunnit slitas eller så slits de ut väldigt snabbt.

Eftersom kläderna idag är tillverkade för att bytas ut ofta håller de sällan bra kvalitet. En skräddare i Täby hade förr sitt jobb med att sy och anpassa kläder efter sina kunders behov. Efterhand har skräddarna mer fått gå över till att endast sy högtidskläder, som kunderna är beredda att betala lite mer för. Men en skräddare kan även hjälpa dig att komma ur det skadliga snabba modet.

En skräddare kan bli en del av din nya vardag

Det finns framför allt två saker som du kan göra för att minska miljöpåverkan från dina kläder. Det ena är att köpa kläder på second hand. Begagnade saker har av förklarliga skäl väsentligt mindre påverkan på både klimat och miljö. Det andra du kan göra är att inte köpa lika många kläder. Köp istället kläder som har hög kvalitet och håller länge.

Skapa en god relation till en skräddare som kan hjälpa dig att anpassa kläderna så att de passar perfekt för dig. En skräddare kan också sy upp kläder efter dina önskemål med metoder och material som gör att kläderna håller mycket bättre kvalitet än kläder som slits och slängs. Det blir kläder som du kommer ha nytta och nöje av under många år.

För att kunna få mer information besök hemsida: skräddaretäby.se