Kategorier
Transport

Allt transporteras till Göteborg

Transporter hit och transporter dit. Hela tiden är lastbilarna på rullning med det som krävs för att världen också ska rulla på. Ibland behöver man hjälp på traven för att få hit det man ska.

En vanlig dag på E6:an är det fullt av lastbilar på motorvägen. De är på väg både till och från Göteborg, med transporter av allt mellan himmel och jord. Möbler, matvaror, mejeriprodukter – till och med djur. Många av långtradarna på vägarna har färdats långt innan de kommer upp till den glada staden på västkusten. Transporterna förser göteborgarna med allt möjligt som inte redan fanns på plats i Göteborg från början. Det är rätt mycket. Göteborg är en bra stad på många sätt, men liksom alla andra platser i världen är den beroende av transport för att kunna fylla sina invånares behov. Allt man behöver finns faktiskt inte i staden. Det behövs transport i Göteborg för att importera det som inte finns på plats.

Människan är inget utan transporter

Ja, vad skulle man egentligen göra utan dessa transporter? Människan skulle antagligen gå tillbaka till något slags förkolonialt tillstånd när man inte kände till andra världar än sina egna, och därmed inte heller var beroende av dem. Idag kan du beställa en tröja från USA och ha den transporterad till Göteborg inom några dagar. Det kunde du minsann inte före vikingarnas tid. Då visste man inte ens vad USA var för någonting, eller att det fanns ett annat land på andra sidan havet.